Φωτισμός γάμου - Φώτα για πάρτυ

O φωτισμός για γάμο είναι για κάποιους μία απλή λεπτομέρεια, αλλά διαβάζοντας αυτό το κείμενο θ’ αντιληφθείτε ότι είναι εκείνη η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά, δημιουργεί ατμόσφαιρα και βάζει μια ιδιαίτερη πινελιά στη σκηνοθεσία του γάμου σας.

Φωτισμός για γάμο που θα σας κάνει να λάμψετε!

Αφού επιλέξετε το χώρο που θα φιλοξενήσει την εκδήλωση, καθώς και τον επαγγελματία dj για το γαμήλιο πάρτι σας, αφιερώστε λίγο χρόνο για το φωτισμό! Ο φωτισμός, άλλωστε, είναι το στοιχείο αυτό που θα κάνει το γάμο σας ακόμα πιο λαμπερό!

Ο φωτισμός της πίστας, των τραπεζιών, αλλά και όλου του χώρου μπορεί να προσδώσει ιδιαίτερη ατμόσφαιρα στην εκδήλωσή σας. Ο φωτισμός αφορά όλο το χώρο: την είσοδο που αποτελεί το πρώτο καλωσόρισμα των καλεσμένων σας, το σημείο που θα καθίσουν και θ’ απολαύσουν το γεύμα τους, την πίστα που θα φιλοξενήσει το χορό σας. Ωστόσο, υπάρχουν κι άλλα πολλά εφέ και tricks για ιδιαίτερες στιγμές όπως η είσοδός σας, η στιγμή που κόβετε την τούρτα σας ή αφιερώνετε τον πρώτο σας χορό στους καλεσμένους σας.

Αφού κάνετε την απαραίτητη έρευνα, επιλέξτε μια εταιρεία που αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου το φωτισμό του γαμήλιου πάρτι σας. Συνήθως, οι εταιρείες επαγγελματιών djs σας παρέχουν και αυτή την υπηρεσία, οπότε επιλέγοντας μια εταιρεία που σας προσφέρει και μουσική κάλυψη αλλά και εγκατάσταση φωτισμού γλιτώνετε χρόνο (αφού η φιλοσοφία της μουσικής θα συνοδευτεί άρτια απ’ τις επιλογές φωτισμού) αλλά και χρήμα!

Ανάλογα με το χώρο που έχετε κλείσει, οι επαγγελματίες θα σας προτείνουν τις κατάλληλες ιδέες και προτάσεις ανάλογα με το concept του γάμου σας. Extra glam, άκρως ρομαντικός, φουτουριστικός ή εντελώς disco, είναι αυτός που θα κάνει τη διαφορά και θα κερδίσει τις εντυπώσεις των καλεσμένων σας.

Συμβουλές για φωτισμό σε δεξίωση γάμου

Απευθυνθείτε σ’ έναν επαγγελματία και μιλήστε του για όλα όσα ονειρεύεστε. Ενημερώστε τον για το χώρο που θα πραγματοποιηθεί η δεξίωση γάμου. Είτε είναι εξωτερικός, είτε πρόκειται για αίθουσα, μια εταιρεία με εξειδίκευση στο φωτισμό θα σας προτείνει τα κατάλληλα σημεία που μπορούν να φωτιστούν (π.χ. η πισίνα εάν πρόκειται για υπαίθριο χώρο ή το welcome table εάν πρόκειται για κλειστή αίθουσα).

Ανάλογα με το θέμα του γάμου σας, αλλά και την υπόλοιπη διακόσμηση που θα επιλέξετε, ο φωτισμός θα συνοδέψει και θ’ απογειώσει το αποτέλεσμα δημιουργώντας την κατάλληλη ατμόσφαιρα. Μην φοβηθείτε να πειραματιστείτε και ν’ ακούσετε τις ιδέες που έχει να σας προτείνει ένας επαγγελματίας. Είναι σίγουρο ότι το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει και οι καλεσμένοι σας θα εντυπωσιαστούν πραγματικά!

Ο σωστός φωτισμός πίστας γάμου

Ο σωστός φωτισμός θ’ αναδείξει το βασικό πρωταγωνιστή του χώρου της δεξίωσης που δεν είναι άλλος απ’ την πίστα που θα φιλοξενήσει εσάς και τους καλεσμένους σας.

Μία εταιρεία με εμπειρία σε φωτισμούς γαμήλιων δεξιώσεων θ’ αναλάβει εξ ολοκλήρου τη σκηνοθεσία για κάθε στιγμής του γαμήλιου πάρτι. Κατά την ώρα του γεύματος, ο φωτισμός μπορεί να είναι χαλαρός ώστε το μενού να είναι στο επίκεντρο.

Την ώρα της εισόδου σας, η πίστα είναι ο σύμμαχός σας και ο φωτισμός της θ’ αναδείξει αυτή τη στιγμή με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο, ενώ όταν αρχίσει το… party, το dance floor lighting θα μεταμορφώσει την πίστα σε… club!

Ένα άλλο σημείο που αξίζει να… φωτιστεί είναι η ύπαρξη προβολέα βίντεο ακριβώς στο φόντο της πίστας.

Είναι μια έξυπνη ιδέα, καθώς μπορείτε να προβάλλετε φωτογραφίες σας από αγαπημένες σας στιγμές, μια κίνηση που θα συγκινήσει και θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας!

Αξίζει να θυμάστε ότι ανάλογα με τη μουσική υπόκρουση, ο φωτισμός μπορεί να τροποποιείται ώστε να συμβαδίζει πλήρως με την ατμόσφαιρα της κάθε στιγμής. Για ένα άρτιο αποτέλεσμα, οι επαγγελματίες που θα επιλέξετε οφείλουν να επισκεφτούν το χώρο ώστε να δουν τις υποδομές τους και να φροντίσουν μέχρι και την παραμικρή λεπτομέρεια.

String Lights

Τα string lights (με άλλα λόγια, ο φωτισμός με φαναράκια) είναι ένα άλλο εφέ που θα μεταμορφώσει έναν χώρο δεξιώσεων. Αποτελούν ιδανική πρόταση εάν ο χώρος είναι υπαίθριος καθώς μπορεί να δημιουργήσει έναν φωτεινό «ουρανό» πάνω απ’ τα τραπέζια των καλεσμένων –ένα εφέ που δε θ’ αφήσει κανέναν ασυγκίνητο!

Όσον αφορά σε όλον το χώρο, διάφορα up lighting applications, περιφερειακά led φώτα αλλά και αρχιτεκτονικοί φωτισμοί θα συμβάλλουν στη δημιουργία party αίσθησης, χωρίς να είναι υπερβολική!

Ο φωτισμός των τραπεζιών είναι εξίσου σημαντικός, καθώς θέλετε οι προσκεκλημένοι σας να νιώσουν όμορφα, ν’ απολαύσουν το φαγητό τους και να προετοιμαστούν για ν’ ανέβουν σύντομα στην πίστα.

Για την πίστα, ο κινούμενος φωτισμός με ρομποτικές κεφαλές αποτελεί αγαπημένο φωτιστικό εφέ γάμου, καθώς μετατρέπει εύκολα την πίστα σε dance floor καλώντας τους καλεσμένους σας να μπουν σε απόλυτο party mood!

Φωτιστικά εφέ για γάμο

Τα φωτιστικά εφέ για γάμο είναι πολλά και σίγουρα εντυπωσιακά. Επιλέξτε αυτά που θ’ αναβαθμίσουν και θ’ αναδείξουν το χώρο, προσδίδοντας glam και φως στη δεξίωσή σας.

Ένα upcoming trend είναι τα wedding letters. Τα αρχικά των ονομάτων σας ή κάποιος στίχος που σας εκφράζει απόλυτα μετατρέπεται σε φωτιστικό στοιχείο που καλωσορίζει τους καλεσμένους σας και σίγουρα δίνει την ταυτότητά σας στο γαμήλιο party.

wedding letters

Αρχιτεκτονικός φωτισμός γάμου

Ο αρχιτεκτονικός φωτισμός γάμου (up lighting) είναι εκείνος ο φωτισμός που αναδεικνύει αρχιτεκτονικά στοιχεία του χώρου που φιλοξενεί την εκδήλωση. Συνήθως, αποτελεί μια προσιτή κι εύκολη πρόταση για να μεταμορφωθεί ένας χώρος όπως ακριβώς τον φανταστήκατε και το κυριότερο είναι πως μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιονδήποτε χώρο επιλέξετε, είτε εσωτερικό, είτε εξωτερικό! Επιλέγοντας μια εταιρεία που στελεχώνεται από έμπειρους και καταξιωμένους light engineers θα έχετε εξασφαλισμένο ένα εντυπωσιακό και… λαμπερό αποτέλεσμα!

Σημειακός και κάθετος φωτισμός

Επιλέγοντας σημειακό φωτισμό (up-lighting), δηλαδή να τοποθετήσετε φωτιστικά σε επιλεγμένα σημεία δημιουργείτε μια ambient ατμόσφαιρα που δεν κουράζει, αλλά αντίθετα συνοδεύει ευχάριστα τις στιγμές σας μαζί με τους καλεσμένους σας. Ο κάθετος φωτισμός ενδείκνυται για να φωτίσετε συγκεκριμένα αρχιτεκτονικά στοιχεία, όπως κολώνες ή κάποιον μεγάλο τοίχο του χώρου, δίνοντας ένταση σ’ αυτόν. Σ’ αυτήν την περίπτωση έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε χρώματα που ταιριάζουν απόλυτα με το concept του γάμου σας ώστε να υπάρχει αρμονία και ισορροπία!

Φωτισμός τραπεζιών γάμου

Θέλετε το καλύτερο για τους καλεσμένους σας, γι’ αυτό ο φωτισμός των τραπεζιών (Pinspotting) του γαμήλιου πάρτι σας μπορεί ν’ αποτελέσει άλλη μια ευχάριστη έκπληξη για εκείνους. Επιλέξτε μικρά φαναράκια ή και led φωτιστικά τα οποία θα ταιριάξουν αρμονικά με τα λουλούδια που θα διακοσμήσουν τα τραπέζια. Εναλλακτικά, μπορείτε να δώσετε έξτρα έμφαση στο φωτισμό και να πλαισιώσετε τη διακόσμηση με minimal στοιχεία. Οι επιλογές και οι συνδυασμοί είναι αμέτρητοι και η εταιρεία που θα επιλέξετε θα σας δώσει τις κατάλληλες ιδέες.

Φώτα σχοινιού εποχής και φωτοσωλήνες

Μία άλλη πολύ εντυπωσιακή ιδέα είναι οι φωτοσωλήνες (Up lighting), οι οποίοι επίσης μπορούν να έχουν ό,τι χρώμα επιθυμείτε ώστε να ταιριάξει απόλυτα με την υπόλοιπη διακόσμηση του χώρου. Τα φώτα σχοινιού εποχής (string lighting) δίνουν μια vintage αίσθηση στο χώρο, ενώ οι φωτοσωλήνες από led πλαισιώνουν εντυπωσιακά το χώρο δημιουργώντας εστίες φωτός περιμετρικά.

Επικοινωνήστε με την εταιρεία που θα επιλέξετε να συνεργαστείτε, δείξτε τους το χώρο που επιλέξατε, μιλήστε τους για το concept του γάμου σας και ακούστε προσεκτικά τις ιδέες τους. Ωστόσο, δε χρειάζεται να το παρακάνετε. Επιλέξτε προσεκτικά όσα θ’ αναδείξουν το χώρο χωρίς υπερβολές. Άλλωστε, θέλουμε ένα καλαίσθητο αποτέλεσμα που θα προσθέσει σκηνοθετική ματιά κι όχι παραφωνίες.

Αισθητικός Φωτισμός για Γάμο

Η αισθητική σας είναι αυτή που πρέπει να κυριαρχεί όποιο φωτισμό κι αν επιλέξετε. Ο αισθητικός φωτισμός είναι αυτός άλλωστε που θ’ αναδείξει το mood της εκδήλωσης.

  • Επιλέξτε έναν πιο χαμηλό φωτισμό, εάν το θέμα σας είναι πιο ρομαντικό και το γαμήλιο πάρτι κινείται σε πιο ήρεμους και lounge ρυθμούς.

  • Προτιμήστε έναν πιο «δυναμικό» φωτισμό εάν μετατρέψετε τη γαμήλια δεξίωσή σας σ’ ένα πάρτι που θα θυμάστε όλοι για καιρό.

  • Κινηθείτε σε ακόμα πιο… groovy αισθητική εάν θέλετε ένα πάρτι σε ακόμα πιο… δυνατούς ρυθμούς!

Μη διστάσετε να πειραματιστείτε με διάφορες καινοτόμες ιδέες που θα ενθουσιάσουν τόσο εσάς, όσο και τους καλεσμένους σας. Η μέρα του γάμου σας είναι απολύτως δική σας, οφείλει ν’ αντανακλά τη δική σας αισθητική και να σας εκφράζει απόλυτα!

Φωτισμός σε αίθουσα δεξιώσεων

Μία αίθουσα δεξιώσεων συνήθως έχει τις δικές της υποδομές φωτισμού, ωστόσο αυτό δε σας περιορίζει.

Εάν θέλετε κάτι διαφορετικό που θα ταιριάζει απόλυτα με το concept της δεξίωσής σας, μπορείτε ν’ απευθυνθείτε σε μια εταιρεία επαγγελματιών light engineers.

Η ομάδα θα μελετήσει το χώρο, θα ενημερωθεί από εσάς για το πώς φαντάζεστε το γαμήλιο πάρτι σας και θα σας προτείνει τις κατάλληλες και –το κυριότερο- εφικτές λύσεις.

Ο φωτισμός της αίθουσας δεξιώσεων μπορεί να είναι αρχιτεκτονικός και ν’ αναδείξει σημεία του χώρου με εντυπωσιακό τρόπο.

Επιλέξτε led φώτα περιμετρικά της αίθουσας, up lighting προτάσεις για να δημιουργήσετε την κατάλληλη ατμόσφαιρα, ενώ μην παραλείψετε τα εφέ φωτισμού όπως τα wedding letters και τους προβολείς βίντεο που θα κάνουν ακόμα πιο προσωποποιημένη την εκδήλωσή σας.

Κάθε χώρος έχει τις δικές του απαιτήσεις, γι’ αυτό έπειτα απ’ τη μελέτη του, οι επαγγελματίες θα σας προτείνουν ιδέες που ταιριάζουν σ’ αυτόν.

Μια ρομαντική νότα, ένας δυναμικός φωτισμός, αλλά και διάφορες εκπλήξεις που θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους σας θα κάνουν ακόμα πιο λαμπερή εκείνη τη μέρα και θα… φωτίσουν τις στιγμές που θέλετε να μείνουν χαραγμένες για πάντα.

Επιλέξτε τους κατάλληλους επαγγελματίες, ακούστε ιδέες, μη φοβηθείτε να πειραματιστείτε, διαλέξτε όσα αντανακλούν την προσωπικότητα και την αισθητική σας και να είστε σίγουροι πως το αποτέλεσμα θα είναι τόσο φωτεινό όσο εσείς!